'Ellis voor jou' is aangesloten bij beroepsorganisatie Adiona en Platform Achterhoek

Oudercoaching

Voor bijna alles kun je een opleiding volgen, behalve voor het worden van een ouder. Terwijl het toch zo fijn kan zijn als je voorbereid wordt op deze belangrijke, mooie taak. Niet heel gek dus als je tijdens het opgroeien van je kind(eren) af en toe met vragen zit over de opvoeding, het gedrag en/of de ontwikkeling van je kroost.

Voorbeelden van vragen zijn:
  • Waarom reageert mijn kind zo boos/verdrietig/angstig? En hoe kan ik dan helpen?
  • Wat kan ik doen als mijn kind gepest wordt of juist een pester is?
  • Welke taken kan ik mijn kind thuis geven? Wat is normaal voor welke leeftijd? En wat doe ik als mijn kind die taak niet wil uitvoeren?
  • Mijn kind gaat zo laat slapen. Wat kan ik daaraan doen?
  • Ik ben gescheiden en wil mijn kind een veilig nieuw thuis bieden. Hoe doe ik dat?
  • Welke structuur heeft een kind nodig en waarom? En hoe geef ik die structuur dan?
  • Mijn man is overleden en ik heb drie kinderen. Hoe zorg ik nu weer voor veiligheid, structuur en zekerheid? En hoe zorg ik ervoor dat mijn echtgenoot niet vergeten wordt?
  • Hoe krijg ik weer contact met mijn puberzoon? Hij reageert kortaf, maakt zijn huiswerk niet, spijbelt van school en komt nauwelijks zijn kamer uit.

 

De bovenstaande vragen zijn maar een greep uit alle vragen die je als ouder/verzorger kunt hebben. Blijf er niet mee zitten. Ik ben er voor je en denk graag met je mee. Ik luister naar je verhaal, we bespreken wat je al gedaan hebt om het probleem aan te pakken en dan kom ik met tips. Soms ook met een stukje theorie over de ontwikkeling of het gedrag van een kind. Op die manier bespreken we ook met welke tip je als eerste aan de slag gaat, want je kunt niet alles tegelijk toepassen. En dat hoeft ook niet. Stap voor stap een probleem aanpakken, helpt het beste. Voor jou en  voor je kind.

 

Ik bied twee pakketten hiervoor aan: een korte versie, ‘het ouder-check-gesprek‘ en een langere versie ‘het ouder-check-traject‘. Kijk voor de uitleg hierover op de pagina tarieven.

Ellis Wassink, kindercoach en jongerencoach in Doetinchem in haar coachruimte.

© 2024 Copyright Ellis voor jou