'Ellis voor jou' is aangesloten bij beroepsorganisatie Adiona en Platform Achterhoek

Over Ellis

Mijn naam is Ellis Wassink-Jansen. Ik ben getrouwd en heb een zoon. Oorspronkelijk kom ik uit Zelhem, maar inmiddels woon ik alweer meer dan 20 jaar in het mooie Doetinchem. Na de HAVO twijfelde ik even welke opleiding ik wilde volgen, maar toen ik me verdiepte in de PABO (opleiding om juf op de basisschool te worden) viel alles op zijn plek. Het leek me zo fijn om kinderen iets bij te leren en dan niet zozeer uit boeken, maar door te vertellen, te spelen en te ontdekken. En het leek me helemaal mooi als ik kinderen kon helpen die moeite met een bepaald onderdeel zouden hebben. Of dat nou op reken-, lees- of schrijfgebied was of juist meer op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit kwam niet uit de lucht vallen, want toen ik zelf op de basisschool zat, had ik moeite met het aanleren van de tafels en mijn ouders merkten dat. Mijn vader maakte een tafelspel van karton en door dat vaker te spelen met hem leerde ik de tafels beter te onthouden.

Ellis Wassink, kindercoach en jongerencoach in Doetinchem staat tegen een boom.

Deze gebeurtenis heeft een zaadje geplant bij me als het gaat om leren. Sommige mensen leren door te lezen, anderen door filmpjes te kijken en weer anderen leren door te ontdekken, te spelen of te luisteren. En het leren gaat niet bij iedereen even vlot en dat mag. Deze informatie kon ik in mijn opleiding en latere werk als basisschooljuf, ambulant begeleider in het speciaal onderwijs en als leerling- en docentondersteuner in het voortgezet onderwijs goed gebruiken. Voor het ene kind werkt het om te leren via de verhalen en de uitleg van de leraar terwijl een ander kind het juist fijner vindt om de informatie te leren door een spel te spelen en dat vaker te herhalen. Wat wel bij ieder kind hetzelfde is, is dat het gehoord en gezien wil worden. Dat betekent dus dat je tijdens een gesprek echt aandacht voor diegene moet hebben en daarom vind ik het persoonlijke gesprek met een kind of jongere ook zo waardevol. Want daaruit volgt namelijk heel veel informatie over de manier van leren en dan kun je stappen zetten om het kind of de jongere verder te helpen.

Ellis Wassink, kindercoach en jongerencoach bij Ellis voor jou, kijkt in de verte.

Nadat ik 23 jaar op allerlei verschillende onderwijsplekken had gewerkt, wilde ik zo graag mijn kinder- en jongerencoachpraktijk weer opzetten. Ik zeg weer, omdat ik al eerder een kindercoachpraktijk heb gehad in Doetinchem (‘Nu Jij! Kindercoaching’). Die praktijk had ik naast mijn werk in het onderwijs. Dit bleek voor mij na zeven jaar een te drukke combinatie, dus ben ik daarmee gestopt. Met pijn in mijn hart, maar beter voor mezelf en mijn gezin. Nu ik dan eindelijk weer voor mezelf kan beginnen, omdat ik gestopt ben in het onderwijs, heb ik ook zin om het van de daken te schreeuwen. Kom naar ‘ Ellis voor jou’ met je hulpvraag.  Ga met me in gesprek, vertel me je hulpvraag en laten we gaan kijken welke oplossingen we  samen kunnen vinden.


Hartelijke groeten van,

© 2024 Copyright Ellis voor jou